Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-07 12:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/premier-league-klubben-rasar-mot-flygprotest/

Sport

Premier League-klubben rasar mot flygprotest

Banderollen som störde Premier League-matchen.
Banderollen som störde Premier League-matchen. Foto: Michael Regan/AP

Ett flygplan med banderollen ”White lives matter Burnley” störde inledningen av Premier League-mötet mellan Manchester City och Burnley.

TT Text

Planet kretsade ovanför arenan strax efter att spelare och matchfunktionärer gått ned på knä i solidaritet med Black Lives Matter-rörelsen.

Burnley reagerade och fördömde händelsen i ett uttalande. ”Vi vill göra klart att de som är ansvariga inte är välkomna till Turf Moor. Detta är inte på något sätt representativt med vad Burnley Football Club står för och vi kommer fullt ut att samarbeta med myndigheterna för att identifiera de skyldiga och ta till lämpliga åtgärder... Vi ber oreserverat om ursäkt till Premier League, Manchester City och alla de som hjälper till att lyfta fram Black Lives Matter”.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt