Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-18 10:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/psg-stottar-neymar-ingen-plats-for-rasism/

Sport

PSG stöttar Neymar: ”Ingen plats för rasism”

Neymar
Neymar Foto: AFP

Neymar fick rött kort efter att ha slagit Marseilles Alvaro Gonzalez i bakhuvudet. Efteråt menade Neymar att han utsatts för rasism av motspelaren – och nu stöttas han av sin klubb.

”PSG står helt bakom Neymar”, skriver den franska mästaren i ett uttalande.

TT Text

”Klubben upprepar att det inte finns någon plats för rasism i samhället, inom fotbollen eller i våra liv och uppmanar alla att stå upp mot alla former av rasism världen över”, fortsätter PSG i sitt uttalande.

Det var på tilläggstid i matchen mellan PSG och Marseille (0–1) som tumult utbröt och domaren delade ut inte mindre än fem röda kort. Ett av dessa gick till Neymar efter att han gett Alvaro Gonzalez ett knytnävsslag i bakhuvudet.

Brassen anklagade efter matchen Marseillespelaren för rasism.

”Det enda jag ångrar är att jag inte slog den här idioten i ansiktet i stället”, twittrade stjärnan efteråt.

Gonzalez försvarade sig sedan.

”Det finns ingen plats för rasism i fotboll. Men ibland måste man acceptera en förlust och ta den på planen”, skrev spanjoren på Twitter.

Ämnen i artikeln

Fotboll
Neymar

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt