Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-22 11:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/publik-pa-vm-laktarna-trots-forbudet/

Sport

Publik på VM-läktarna trots förbudet

Internationella handbollsförbundets ordförande Hassan Moustafa har en del att grubbla på. Arkivbild.
Internationella handbollsförbundets ordförande Hassan Moustafa har en del att grubbla på. Arkivbild. Foto: Vidar Ruud/NTB

Ingen publik tillåts under handbolls-VM i Egypten.

På premiären fanns ändå uppemot 1.000 personer på läktaren, uppger danska Ekstra Bladet.

TT Text

Tanken var fram till nyligen att släppa in upp till 4.000 personer på VM-matcherna. Men efter hård kritik, bland annat från det europeiska spelarfacket, omprövade internationella handbollsförbundet (IHF) beslutet.

I stället kom man tillsammans med egyptiska myndigheter fram till att helt stoppa åskådare på grund av coronapandemin.

Men danska Ekstra Bladets bilder från onsdagens premiärmatch Egypten–Chile visar något annat

Arenan i Kairo, som har en kapacitet på 17.000 åskådare, ekade nämligen långt ifrån tom.

Cirka 100 personer var specialinbjudna gäster på läktarna.
Cirka 100 personer var specialinbjudna gäster på läktarna. Foto: Mohamed Abd El Ghany/AFP

Runt 100 av personerna på läktarna var specialinbjudna, officiella gäster. Men enligt tidningen fanns ytterligare uppemot 1.000 åskådare längs de båda kortsidorna.

Tidningen skriver att personerna var på behörigt avstånd från spelarna, och att något slags social distansering upprättades. Men nyheten minskar rimligtvis inte den redan hårda pressen på IHF:s egyptiske ordförande Hassan Moustafa.

Förutom turerna kring publiken har pandemin slagit hårt mot den tänkta VM-festen också på andra sätt. Dagen före onsdagens premiär drog sig till exempel två länder, USA och Sveriges tänkta premiärmotståndare Tjeckien, ur turneringen på grund av utbredd smitta i respektive lag.

Länder som Norge och Danmark har också uttryckt oro kring hur säkra de tänkta ”bubblorna” faktiskt är, och bland annat klagat på att lagen sitter för nära varandra vid måltider.

Sverige inleder VM mot Nordmakedonien, som ersatt Tjeckien, i kväll.

Läs mer: Guide till handbolls-VM i Egypten 2021

Ämnen i artikeln

Handbolls-VM
Handboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt