Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 00:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/publikfest-i-kungliga-tennishallen-da-vann-djurgarden/

Sport

Publikfest i Kungliga tennishallen – då vann Djurgården

”Det var en av de bästa publiker jag har spelat inför under mina år i Europa”, säger Djurgårdens Derrick Wilson. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Kungliga tennishallen var näst intill fullsatt när Djurgården tog emot Jämtland i premiären av basketligan.

Och de flesta lämnade hallen nöjda efter att hemmalaget vann mot Jämtland.

– Det var en av de bästa publiker jag har spelat inför under mina år i Europa, säger Djurgårdens Derrick Wilson.

Djurgården är nykomlingar i högstaligan i basket. Och på upptaktsträffen, som ägde rum några timmar innan lagets premiär mot Jämtland, pratade tränaren Charles Barton bland annat om att laget måste vara ödmjukt under säsongen.

Inför matchen hade Djurgården sålt omkring 4.000 biljetter och köerna till Kungliga tennishallen var långa. Spelarna fick varma applåder och stående ovationer när de äntrade planen några minuter innan uppkast.

Publikens välkomnande gav dock ingen uppenbar effekt från start då Jämtland ryckte tidigt. Men Djurgården åt sig in i matchen och framför allt var lagets trepoängsskytte lyckat. Derrick Wilson visade också på fint spel och var med sina 13 poäng i första halvlek (35 totalt) en bidragande faktor till att Stockholmslaget gick till pausledning med 53–50.

– Det är högt tempo med mycket spel fram och tillbaka. Vi måste vara bättre på att springa hem, men nu är vi med i matchen och leder, sa Djurgårdens Adam Ramstedt till SVT i paus.

I andra halvlek fortsatte det fartfyllda spelet från första halvlek där Djurgården behöll taktpinnen. I slutet av tredje kvarten kom dessutom kvällens dittills högsta jubel från publiken när Brandon Barton fick till en trepoängare från långt avstånd precis innan klockan ljöd för paus.

I slutet av matchen försökte Jämtland hämta ikapp Djurgårdens ledning, men laget höll undan och vann premiären med 108–102.

Efter matchen var Derrick Wilson uppenbart nöjd – och imponerad av de 4.000 i publiken.

– Det var en av de bästa publiker jag har spelat inför under mina år i Europa. Det var skönt att ha de bakom sig även när vi hade det tufft under matchen, säger han.

Amerikanen var också nöjd med sin egen insats.

– Jag spelade bra och sköt bra. I defensiven var jag inte perfekt och där kunde jag hjälpt till bättre. Men det var första matchen, både jag och laget kommer att bli bättre.

Läs mer: Ville Larsson: Trivs väldigt bra i Djurgårdströjan