Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-29 01:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/publikstodet-kan-bli-tjeckiskt-segervapen-mot-sverige/

Sport

Publikstödet kan bli tjeckiskt segervapen mot Sverige

Tjeckiens Libor Zabransky jublar tillsammans med Karel Klikorka efter att ha gjort 4-2 mot Kanada.
Tjeckiens Libor Zabransky jublar tillsammans med Karel Klikorka efter att ha gjort 4-2 mot Kanada. Foto: Erik Simander/TT

OSTRAVA. Stödet från publiken kan bli ett tjeckiskt segervapen i JVM-kvartsfinalen mot Sverige.

– Det betyder mycket att de tror på oss, säger Tjeckiens lagkapten backen Libor Zabransky som med sina fyra mål är lagets bäste målskytt.

– Vi ska bevisa att vi är här för dem också, fortsätter Zabransky med hänvisning till publikens stöd.

JVM-arenan Ostravar arena i Ostrava har plats för 8.693 åskådare, och det har varit fullsatt under samtliga Tjeckiens fyra gruppspelsmatcher.

Fullsatt kommer det också vara i torsdagskvällens match mot Sverige, och även om det är en del svenska fans på plats i Tjeckien kommer de få svårt att göra sig hörda under kvartsfinalen.

För de tjeckiska fansen applåderar inte bara artigt, utan hejar högljutt och troget hela matcherna.

– Det blir tufft mot Sverige, men vi har visat att vi kan slå alla lag, säger lagkapten Zabransky som till vardags spelar i Moose Jaw i kanadensiska juniorligan.

Längs vägen mot torsdagskvällens kvartsfinal har Tjeckien haft en hel del skadeproblem. 

Redan i den första gruppspelsmatchen gick forwarden Jakub Lauko, i Bostons farmarlag Providence, sönder. Mot USA skadade forwarden Jan Jenik knäet och därmed var JVM över även för hans del.

Lägg dessutom till att två av lagets målvakter, både förstemålvakten Lukas Dostal och andremålvakten Lukas Parik har varit skadade, så kunde läget inför kvartsfinalen ha varit bättre.

– Vi har haft otur, det har varit något i nästan varje match, men vi kommer kämpa oss igenom det, säger Libor Zabransky.

På nyårsdagen hade Tjeckien träningstid strax före Sverige i Ostravar arena. Då fanns lagets alla tre målvakter med på isen. Om Parik eller Dostal är redo för spel mot Sverige återstår dock att se.

– Varje match i gruppen har varit hård, men vi kämpade oss igenom det och tog oss till kvartsfinal. Nu vill vi vinna, säger Libor Zabransky inför kvartsfinalen mot Sverige.

Läs också:

Svängiga Tjeckien väntar Sverige i kvartsfinalen 

Guide: Allt inför Tjeckien–Sverige