Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-12 19:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/puman-tar-plats-i-os-satsning/

Sport

Puman tar plats i OS-satsning

Klättraren Hannes Puman. Arkivbild,
Klättraren Hannes Puman. Arkivbild, Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Hannes Puman blir den första klättraren att ta plats i Sveriges olympiska kommittés stödprogram Topp och talang. Från och med den 1 juli kan han, liksom beachvolleyduon David Åhman och Jonatan Hellvig, se fram emot SOK-stöd inför en framtida OS-satsning.

TT Text

”Det är fantastiskt, nu får jag möjlighet att satsa fullt ut på klättringen”, säger Hannes Puman i ett pressmeddelande.

Klättring är en av fem idrotter som gör debut på OS-programmet i Tokyo nästa år. Men för såväl Puman som för Åhman/Hellvig är det OS i Paris 2024 som är det långsiktiga målet.

”Tidigare har det inte varit så viktigt att prestera för mig. Men nu känns det kul att ha ett långsiktigt mål och att se hur bra jag kan bli”, säger Puman.

Sedan 1998 har Sveriges olympiska kommitté, SOK, hjälpt elitidrottare ekonomiskt med bidrag från näringslivet genom stödprogrammet Topp och talang. Syftet är att ge aktiva med potential möjlighet att nå världstoppen oavsett hur deras ekonomiska situation ser ut.

Läs mer: Pichler ansvarig för OS-satsning på unga

Ämnen i artikeln

Klättring
SOK

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt