Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-26 11:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/rangers-stottar-stjarnan-hjalpa-honom-genom-den-svara-tiden/

Sport

Rangers stöttar stjärnan: ”Hjälpa honom genom den svåra tiden”

New York Rangers poängkung Artemij Panarin har tagit en paus från hockeyn. Ett beslut som lagkamraterna stöttar.
New York Rangers poängkung Artemij Panarin har tagit en paus från hockeyn. Ett beslut som lagkamraterna stöttar. Foto: Bruce Bennett/AP

New York Rangers tappar rejält i slagkraft när lagets poängkung Artemij Panarin har tagit paus från hockeyn efter anklagelserna om misshandel.

Såväl lagkamraterna som tränaren stöttar dock Panarins beslut.

– Självklart förstår vi att han behöver tid och utrymme. Oavsett hur lång tid det tar kommer vi välkomna honom tillbaka med öppna armar när han är redo, sa Rangers forward Ryan Strome på en pressträff.

Strome fortsatte:

– Han vet hur mycket vi bryr oss om och uppskattar honom.

Det var den ryska nyhetssajten sportr.ru som på måndagen publicerade en artikel där det påstods att Artemij Panarin 2011, som då spelade i ryska ligan KHL, i samband med en bortamatch i Riga skulle ha misshandlat en 18-årig kvinna.

Misshandelsanklagelserna mot Artemij Panarin kopplades direkt samman med Panarins stöd till oppositionsledaren Aleksej Navalnyj.

När Navalnyj fängslades efter att han hade återvänt till Ryssland skrev Rangers stjärnforward på Instagram ”Frige Navalnyj”. Vid tidigare tillfällen har Panarin också kritiserat Rysslands president Vladimir Putin.

”Det råder inga tvivel om att att det här är en skrämseltaktik som används mot honom efter att han nyligen uttalat sig om aktuella politiska frågor”, skrev New York Rangers på Twitter.

Uppgifterna i artikeln kom från den kontroversielle KHL-coachen Andrej Nazarov. Enligt Panarins agent förnekar stjärnan att han ska ha misshandlat en 18-årig kvinna.

Trots anklagelserna kom måndagens besked att Panarin ska ta en paus från hockeyn något oväntat, men det är ett beslut som hans klubb New York Rangers förstår och respekterar.

– De här spelarna är visserligen professionella idrottare, men först och främst är de människor. De är inte immuna mot livets svårigheter. Ibland känns det som om det glöms bort, sa Rangers tränare David Quinn på en pressträff.

– Han är någon som vi bryr oss väldigt mycket om, inte bara på isen utan också utanför. Som lag kommer vi att stödja honom, och hjälpa honom genom den här svåra tiden.

Samtidigt som Artemij Panarin har en paus fortsätter dock vardagen för New York Rangers som inte rosat marknaden den här säsongen, även om de förra veckan bröt den fyra matcher långa förlustsviten. Rangers, som ligger sexa i sin division, kommer utan minsta tvekan att sakna sin poängkung.

– Det är klart att det är tufft att förlora en spelare som Artemij, men vi ska hitta ett sätt att klara av det, sa David Quinn.

Ämnen i artikeln

Ishockey NHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt