Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 08:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/rangers-trotsade-uefa-spelade-god-save-the-king/

SPORT

Rangers trotsade Uefa – spelade ”God save the king”

Rangers supportar hade ett tifo med drottning Elizabeths siluett före avspark i CL-matchen mot Napoli.
Foto: Kirk O'Rourke/Rangers FC/Shutterstock

Rangers trotsade Europeiska fotbollsförbundet Uefa och spelade Storbritanniens nationalsång ”God save the king” för att hedra drottning Elizabeth II före Champions League-matchen mot Napoli på Ibrox.

TT Text

Det skotska laget har alltid haft ett nära band till den brittiska kungafamiljen. I torsdags dog drottningen på skotsk mark, slottet Balmoral.

Före matchen hade Uefa nekat Rangers ansökan om att få spela nationalsången, för att hedra drottningen.

Napoli vann matchen med 3–0 och toppar grupp A med maximala sex poäng efter två matcher. Rangers är jumbo med noll poäng.

Ämnen i artikeln

Fotboll
Uefa

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt