Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Rasmussen avgjorde mötet mot Washington

Dennis Rasmussen jublar.
Dennis Rasmussen jublar. Foto: Jonathan Daniel/AFP

Förstärkningarna bidrog direkt när Chicago vann tungviktsmötet med Washington. Men det var Dennis Rasmussen som avgjorde 3–2-segern.

Comebackande Andrew Ladd och nye Tomas Fleschmann fanns med i Chicagos lag som tog emot NHL:s segerrikaste lag den här säsongen: Washington.

Det blev som förväntat en förpostfäktning av vad som kan komma att bli en drömfinal i kampen om Stanley Cup i juni.

Två oerhört bra lag utan några svagheter, varför det handlar om att göra sitt jobb på topp – hela tiden.

Chicago visade sig den här gången vara laget som var aningen bättre på att ta vara på de få tillfällen när Washington sänkte garden.

Som när Patrick Kane stannade kvar bakom Washingtons backar och plötsligt var helt fri för att göra 1–1, sedan Marcus Johansson på tennis slagit in returen efter Justin Williams skott till 1–0 i powerplay för gästerna.

Andrew Ladd bidrog med en assist till Jonathan Toews 2–1 i powerplay i mittperioden. Ladd spelade Teuvo Teravainen, som hittade över på andra sidan där Toews stod helt fri.

Segermålet kom också efter ett Washingtonmisstag där spelarna blev avvaktande då de trodde det skulle bli en avblåsning. I stället spelade Richard Panik lugnt fram Dennis Rasmussen framför mål.

Svensken var helt fri och kunde avvakta Braden Holtbys första rörelse innan han satte sitt fjärde mål för säsongen till 3–1.

Trots utvisningar på slutet kunde Chicago freda sitt mål efter att Jevgenij Kuznetsov från nära håll gjort 2–3 med 3.21 kvar.

Nicklas Bäckström fick ingen assist på målet, men han såg till att pucken blev kvar i zon strax innan. "Bäckis" assisterade dock till Marcus Johanssons mål.

Det drällde av blivande World Cup-spelare på isen och i Chicago visade Niklas Hjalmarsson varför han bör vara given i Rikard Grönborgs trupp som presenteras på onsdag.

Trefaldige Stanley Cup-mästaren Hjalmarsson var strålande i sitt defensiva spel hela matchen, men den sekvens som stannade på näthinnan var hans avväpnande av Alexander Ovetjkin i början på andra perioden.

”Ovie” hade bara Niklas att ta sig förbi och gjorde ett par fantastiska dragningar, som gjorde att han i princip var förbi. Grejen var bara den att då fick svensken klubban på pucken och avvärjde ett friläge.

Med 1–1 på resultattavla i det läget hade ett Washingtonmål där kunnat ge en helt annan matchbild och ett annat slutresultat.

Teravainen var också mycket bra i en tredjekedja där det direkt fanns kemi med Fleschmann och med Andrew Desjardins som tredjelänk.