Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 03:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ravald-gor-som-nilsson-byter-till-skidskytte/

Sport

Ravald gör som Nilsson – byter till skidskytte

Tränaren Ola Ravald byter till skidskytteförbundet.
Tränaren Ola Ravald byter till skidskytteförbundet. Foto: Christine Olsson/TT

Mycket är nytt när Stina Nilsson bytt längdskidor till en satsning på skidskytte. Men ett bekant ansikte kan hon räkna med kommande vinter.

TT Text

Ola Ravald, personlig tränare till längdsprintcupens vinnare Linn Svahn och tidigare mångårig ledare i det svenska längdlandslaget, blir ny tekniktränare för skidskyttarna.

Ravalds fokus blir att utveckla åkarnas skidteknik.

– Nu är jag riktigt nöjd. Jag känner Ola väl sedan tidigare och jag vet att han är den absolut bäste inom sitt område. Dessutom gör hans personliga egenskaper att han passar väldigt väl in i tränarteamet, säger skidskyttelandslagets sportchef Anna-Maria Uusitalo i ett pressmeddelande.

Ravald har tidigare också jobbat med det norska skidskyttelandslaget och det kinesiska längdlandslaget. Parallellt med det nya jobbet kommer han att fortsätta som skidtränare på Jämtlands gymnasium.

Läs mer: Läkarveteranen ”Pliggen” tillbaka i längdlandslaget

Ämnen i artikeln

Skidskytte

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt