Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-04 00:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/rebecca-peterson-vidare-i-bastad/

SPORT

Rebecca Peterson vidare i Båstad

Rebecca Peterson.
Rebecca Peterson. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Rebecca Peterson var tillbaka på Båstads centercourt.

Då blev det seger direkt mot Grace Min med 7–6, 6–1.

TT Text

25-åringen, rankad 60 i världen, fick dock slita mot den 179-rankade amerikanskan.

I första set höll Peterson och Min jämna steg hela vägen in i tiebreak. Där satte amerikanskan rejäl press på Peterson och tog ledningen med tre bollar, men svenskan jobbade sig tillbaka och plockade hem en viktig setseger.

Efter det jämna första setet blev det andra en betydligt behagligare resa. Peterson tappade bara ett game och är därmed vidare till Nordea Opens (tidigare Swedish Open) andra omgång.

– Det är alltid fantastiskt kul att spela i Sverige eftersom det inte händer så ofta. Tack alla som kom ut och stöttade, det betyder väldigt mycket, säger Peterson i segerintervjun.

I andra omgången ställs Peterson, som är förstaseedad, mot spanjorskan Lara Arruabarrena.

Tidigare under dagen tog sig även svenska Caijsa Hennemann sig vidare till andra omgången.

Läs mer:

Caijsa Hennemann tog första WTA-segern i Båstad: ”Största segern i mitt liv”

Ämnen i artikeln

Tennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt