Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 00:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/regnet-sankte-alex-noren/

Sport

Regnet sänkte Alex Norén

Alex Norén var på väg mot sin bästa placering på PGA-touren på över två år. Då föll regnet över Hilton Head i South Carolina och ställde till det för svensken.

När solen kom tillbaka kunde i stället Webb Simpson dra ifrån och vinna tävlingen.

TT Text

Svenske Alex Norén, som inledde söndagen bara tre slag från ledningen, låg under kvällen ett tag på sjätte plats. Men ett regnoväder drog över kustområdet i South Carolina och allt spel fick pausas. Efter uppehållet fick han inte till spelet lika bra som tidigare under helgen och föll i resultatlistan.

Via två bogeys och en birdie på de sista nio hålen gav hans totalt -14 en delad 21:a plats, åtta slag från segern. Han var därmed en bit från toppstriden, som var mycket jämn. När ledarbollen i skymningen slog ut på det 16:e hålet låg sex spelare inom ett slag, men till slut kunde ingen hota Webb Simpson.

Amerikanen avslutade med fem birdies på de sex sista hålen och fick nervöst vänta in slutbollen och vad han trodde skulle bli ett särspel. Men när mexikanen Abraham Ancer inte riktigt fick till inspelet och därpå inte kunde sänka sin långa birdieputt var Simpsons sjunde PGA-tourseger i hamn.

– Det har varit en galen dag, sade han i tv-sändningen från Hilton Head.

– Det såg ut som att vi inte skulle kunna spela klart i dag och jag hade börjat höra mig för om någonstans att sova. Men det är fantastiskt att stå här nu.

Den nordamerikanska proffstouren fortsätter härnäst till Cromwell i Connecticut nästa helg, även då spelas golfen utan publik på plats runt banan.

Ämnen i artikeln

Golf
Alex Norén

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt