Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 08:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/rekordjagande-shiffrin-kraktes-efter-tavlingen/

SPORT

Rekordjagande Shiffrin kräktes – står över tävlingar

Mikaela Shiffrin mådde dåligt efter slalomtävlingen i Flachau i tisdags kväll.
Foto: Giovanni Auletta/AP

Rekordjakten tog ut sin rätt – efter slalomtävlingen i Flachau på tisdagskvällen, där Mikaela Shiffrin kom tvåa, kräktes amerikanskan.

Nu står hon över kommande tävlingar.

TT Text

– Jag mår inget bra, men det är inte överraskande i slutet på en lång period av tävlande. Och Petra åkte fantastiskt i kväll och förtjänade att vinna, sade Shiffrin till österrikisk tv innan hon var tvungen att gå i väg för att kräkas.

Senare under kvällen pratade hon med andra reportrar.

– Det ligger inget bakom hur jag mår. Jag förtjänade andraplatsen och hon förtjänade segern, sade Shiffrin.

– Jag hade lite svårt att prestera på allra högsta nivå, men oavsett älskade jag känslan i några svängar.

Shiffrin har vunnit 82 gånger i världscupen, lika många gånger som landsmaninnan Lindsey Vonn som har segerrekordet för damer. 27-åringen har vunnit åtta gånger i vinter, bland annat fem i rad från 18 december till 4 januari.

Shiffrins rekordjakt, för att slå Vonn och även Ingemar Stenmarks rekord på 86 världscupsegrar, sätt nu på paus efter sju race på 15 dagar. Shiffrin avstår de kommande farttävlingarna i St Anton i Österrike i helgen. Shiffrin har aldrig tidigare tävlat i St Anton. Planen är att hon ska vara tillbaka till farttävlingarna i Cortina d'Ampezzo, där hon brukar åka bra, med start den 20 januari.

– Men vi får se hur det går i veckan och hur hon mår och hur hon återhämtar sig från lite illamående och stor trötthet, säger USA:s förbundskapten Mike Day.

Ämnen i artikeln

Alpint

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt