Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Spännande avslutning väntar i Volvo Ocean Race

Nederländska Team Brunel var snabbast i den blåsiga etappavslutningen av Volvo Ocean Race till Göteborg.
Nederländska Team Brunel var snabbast i den blåsiga etappavslutningen av Volvo Ocean Race till Göteborg. Foto: Adam Ihse/TT

Det blir en rekordjämn avslutning på Volvo Ocean Race. När båtarna nådde målet för den tionde etappen på torsdagskvällen kom den holländska båten Team Brunel först till inloppet till Göteborgs hamn. 

Detta efter en stenhård kamp med spanska Mapfre, som blev tvåa. I de allt hårdare vindarna lyckades Team Brunel med en fin taktisk manöver passera motståndarna och det innebär att de båda båtarna är exakt lika i sammandraget inför avslutningen.

– Vi gjorde ett fantastiskt jobb och det är förstås skönt att få en extrapoäng för etappsegern, sade skepparveteranen Boewe Bekking, som jagar sin första seger i tävlingen i sin åttonde start.

Även kinesiska Dongfeng, som var i ledningen när båtarna startade från Cardiff i söndags, kommer i allra högsta grad att vara med i kampen om slutsegern när man nästa vecka ger sig ut på den sista etappen mellan Göteborg och Haag.

Både för Spanien och Kina skulle det bli första segern i Volvo Ocean Race.

Trea på den tionde etappen blev Akzo Nobel, som dock är borta från kampen om slutsegern.

Läs mer: Havsmiljön i fokus när båtarna gästar Göteborg

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.