Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Rekordkast, målkalas och dopning – minns du sporten i juni?

Under den pågående coronapandemin ställs mängder av tävlingar in, men allsvenskan i fotboll har rullat i gång inför tomma läktare. Dessutom har Daniel Ståhl kastat diskus och en dom har kommit i ett uppmärksammat dopningsfall. Det är några av händelserna i sportens värld i juni. Testa vad du minns i DN-sportens månadsquiz.

1 av 10

Målskytten. Vem gjorde det snabbaste målet i fotbollsallsvenskans premiärgång och vann därmed DN:s klassiska tävling ”Första målet”?

Nästa fråga

2 av 10

Tränaren. IFK Norrköping har inlett säsongen mycket bra. Vad heter lagets huvudtränare?

Nästa fråga

3 av 10

Premiärresultatet. Även damallsvenskan rullade i gång. Hur gick det för mästarlaget FC Rosengård i premiären mot Vittsjö?

Nästa fråga

4 av 10

Åren. Liverpool blev Premier League-mästare i kavaj sedan Chelsea besegrat Manchester City. Hur många år hade Liverpool väntat på att få fira en ligatitel igen?

Nästa fråga

5 av 10

Staden. Daniel Ståhl satte världsårsbästa i diskus med ett jättekast som mätte 70,25 meter. Var hölls tävlingen?

Nästa fråga

6 av 10

Laget. När elitserien i speedway startar blir det utan de regerande mästarna som bestämt sig för att inte köra i högsta serien. Tomma läktare riskerar hela föreningens ekonomi. Vad heter laget?

Nästa fråga

7 av 10

Året. En rad maratontävlingar har tvingats till att ställa in på grund av coronapandemin. Nyligen kom beskedet att Stockholm Marathon inte blir av 2020. När arrangerades Stockholm Marathon första gången?

Nästa fråga

8 av 10

Motståndarna. Hammarby blev svenska mästare i futsal efter finalseger med 2–1. Vilka mötte Bajen i finalen?

Nästa fråga

9 av 10

Straffet. DN avslöjade i februari att OS-brottaren Jenny Fransson testat positivt för dopning. I juni kom domen. Hur länge stängs hon av?

Nästa fråga

10 av 10

Målskytten. Svenska mästarna Djurgården körde över Kalmar FF med 5–0 i fotbollsallsvenskan. En av spelarna gjorde hattrick. Vem?

Du har svarat på 0 av 10 frågor