Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 15:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/rissveds-aterigen-en-vinnare-i-varldscupen/

Sport

Rissveds återigen en vinnare i världscupen: ”Allt är möjligt, ge aldrig upp”

Jenny Rissveds. Foto: Joakim Rissveds/Team 31

Jenny Rissveds är återigen en vinnare i världscupen i mountainbike. I schweiziska Lenzerheide fick 25-åringen ställa sig högst upp på prispallen för första gången sedan hon gjorde comeback tidigare i år.

TT Text

En känslosam Jenny Rissveds är återigen en vinnare i världscupen.

För första gången sedan hennes comeback fick hon kliva upp högst på prispallen i Lenzerheide.

– För två år sen ville jag inte ens leva mer. Jag vill bara säga det att allt är möjligt, ge aldrig upp, säger 25-åringen i Red Bull TV.

Jenny Rissveds är återigen en vinnare i världscupen i mountainbike. I schweiziska Lenzerheide fick 25-åringen ställa sig högst upp på prispallen för första gången sedan hon gjorde comeback tidigare i år.

Efter en rafflande duell med nederländska Anne Terpstra var det till slut Rissveds som var starkast. Svenskan passerade mållinjen på tiden 1.21,09 – 25 sekunder före tvåan Terpsta.

Inledningen på racet var dock långt ifrån optimal.

– Jag var nervös i starten och startade långt fram i fältet, vilket var ganska länge sedan. Det var nog därför som jag kraschade på det första varvet eftersom jag var så nervös, säger hon till Red Bull TV.

Jenny Rissveds. Foto: Jonas Lindkvist

Guldmedaljören från Rio-OS har sedan succén 2016 haft ett par svåra år kantade av både depression och ätstörningar. Men under våren och sommaren har Falutjejen gjort en rejäl satsning för att komma tillbaka till toppen av världseliten och successivt nått bättre och bättre resultat.

Det stora formbeskedet kom den 7 juli då Rissveds blev femma i en världscuptävling i Andorra, ett resultat som förra helgen följdes upp med en tredjeplats i italienska Val di Sole.

Men i Schweiz nöjde hon sig alltså inte bara med en pallplats – utan var snabbast av alla över mållinjen. Och efter målgången var hon minst sagt tagen.

– Det är så mycket känslor. För två år sen så vill jag inte ens leva mer. Jag vill bara säga det att allt är möjligt, ge aldrig upp. Aldrig, säger Rissveds som senast vann i Lenzerheide 2017.Cirkeln är sluten. För två år sedan vann jag den här tävlingen och nu gjorde jag det igen. Vilken resa jag har gjort.

Läs mer: Tillbaka i världstoppen: ”Jag kan inte sluta gråta” 

Läs mer: ”Medicinen fick mig att känna mig som mig själv igen”