Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-17 11:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/rogles-spelare-markerar-mot-nazistskandalen/

SPORT

Rögles spelare markerar mot nazistskandalen

Rögles lagkapten Mattias Sjögren. Arkivbild.
Rögles lagkapten Mattias Sjögren. Arkivbild. Foto: Andreas Hillergren/TT

En grupp Röglesupportrar skanderade nazistiska ramsor och hyllningar till polismördare – nu manifesterar klubben och spelarna mot händelsen.

– Vi i laget och hela klubben tar kraftigt avstånd från det som yttrades, säger lagkaptenen Mattias Sjögren i en video på klubbens webbplats.

TT Text

Det var inför Rögles hemmapremiär och derby mot Malmö i lördags som supportrar marscherade genom Ängelholm. I filmklipp som Sydsvenskan och HD publicerade hördes ramsor som dels hyllade polismördaren Jackie Arklöv, dels avslutades med nazisthälsningen ”Sieg Heil”.

Klubben tog avstånd från ramsorna och polisen upprättade en anmälan om hets mot folkgrupp.

Nu skriver klubben på sin webbplats att den ”tar väldigt kraftigt avstånd och jobbar i enighet tillsammans med polis, vår supporterklubb Angel Island Army samt kommun för att gå till botten med det här. Baserat på vad vi vet i dag är det en liten grupp individer som förstört för våra supportar och för oss som klubb. Det är något vi aldrig kommer acceptera”.

I en video läser lagkaptenen Mattias Sjögren, med resten av spelartruppen bakom sig, upp ett uttalande där han bland annat säger:

– I Rögle värnar vi om alla människors lika värde. Delar man inte värderingarna vi står för har man inget i vår klubb eller på läktaren att göra. Hockey är för alla och Rögle är för alla.

Läs mer: Rögle-fans anmäls för hets mot folkgrupp

Ämnen i artikeln

Rögle BK
Ishockey SHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt