Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-22 02:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ronngrens-skrall-sexa-i-parallellstorslalom/

Sport

Rönngrens skräll – sexa i parallellstorslalom

Mattias Rönngren. Arkivbild. Foto: Robert F. Bukaty/AP

Matts Olsson körde ur ännu en gång i Alta Badia.

Det stora svenska glädjeämnet?

Mattias Rönngren som slutade sexa i parallellstorslalom – hans bästa placering i karriären.

TT Text

Motgångarna fortsatte för Matts Olsson som på måndagskvällen åkte ut redan i åttondelsfinalen i italienska Alta Badias världscuptävling i parallellstorslalom.

Precis som i söndagens storslalomtävling körde 31-åringen ur och förlorade därmed i duellen mot norrmannen Leif Kristian Nestvold-Haugen.

Bättre gick det för tävlingens andra svensk – och det var desto mer överraskande.

För Mattias Rönngren, som tidigare hade en 24:e-plats i storslalom som främsta merit, var det en framgång att bara ta sig vidare från kvalet, men framme i åttondelsfinalen skrällde han direkt mot franske storåkaren Alexis Pinturault.

Rönngren fick ett försprång på en halv sekund efter att Pinturault fått ett felskär i första åket. I det andra höll svensken sedan undan och säkrade en kvartsfinalplats.

Där blev det dessvärre förlust mot schweizaren Loic Meillard med minsta möjliga marginal. Rönngren ledde med en tiondel inför det andra åket men fick till sist stryk med en ynka hundradel totalt.

Rönngren slutade till sist sexa efter att ha förlorat på nytt i den sista placeringsmatchen mot norrmannen Lucas Braathen – ett resultat som alltså är hans klart bästa i karriären.

Vann tävlingen gjorde Rasmus Windingstad som i finalen vann mot tysken Stefan Luitz.