Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-12 12:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/rookie-bast-av-svenskorna-i-lpga-aterstarten/

Sport

Rookie bäst av svenskorna i LPGA-återstarten

Linnéa Johansson under första rundan i Toledo.
Linnéa Johansson under första rundan i Toledo. Foto: Gregory Shamus/Getty Images/AFP

Linnéa Johansson och Anna Nordqvist är bästa svenskorna efter första rundan i den återstartade LPGA-touren.

– Jag spelade ganska stabilt, säger Johansson.

TT Text

Hon debuterade på LPGA-touren i februari. När damernas USA-tour i golf återstartade i Toledo, Ohio, efter coronapausen visade Linnéa Johansson att hon är där för att stanna.

26-åringen, som gör sitt första år på touren, gick bäst av svenskorna, tillsammans med Anna Nordqvist, båda på par, och ligger på delad 19:e plats.

– Det var fantastiskt roligt, absolut. Det kändes som att det var ett tag sedan, det är kul att få chansen igen att tävla, säger Linnéa Johansson.

Liksom mycket annan sport skedde återstarten av LPGA-touren utan publik.

– Det är klart lite annorlunda att inte ha någon publik över huvud taget. Det är i princip bara spelare och caddies, säger hon och fortsätter:

– Men jag tror inte spelarna tänker på det så mycket, för man är inne i sin bubbla och är fokuserad på sitt. Alla var nog bara väldigt glada över att få tävla igen.

Sverigetvåan Nordqvist blandade och gav med tre birdies och lika många bogeys, medan Johansson, rankad 443:a i världen och ”bara” 15:e högst i Sverige, stördes av en dubbelbogey på tionde hålet.

Anna Nordqvist.
Anna Nordqvist. Foto: Gregory Shamus/Getty Images/AFP

– Det är klart att man alltid kan hitta lite slag här och där som hade kunnat vara bättre. Men absolut, en under par är bra och jag tar med mig det som gick bra in till i morgon (lördag), säger Johansson.

Coronauppehållet har Båstadspelaren tillbringat både i USA och i Sverige, där hon har försökt att träna så gott det går och hålla sig frisk.

Hur formen egentligen är har hon därför svårt att säga, och förväntningarna på resten av helgen handlar mycket om att få erfarenhet och göra sitt bästa. Och banan i Toledo är långt i från en mjukstart.

– Det är en tuff bana, ganska smal på vissa ställen med många hårda ruffar runt om bunkrar. Och väldigt snabba och hårda greener. Så det gäller att spela strategisk, både från tee och in på green. Det är en utmaning, och tuffa förhållanden, men en jättefin golfbana och många fantastiska hål. Det är jättekul att få komma tillbaka och spela första tävlingen och få en riktig utmaning.

Upp till ledande hemmaspelaren Danielle Kang skiljer det sex slag. Efter rundan beskrev Kang sitt spel som konsekvent, och pratade om känslan av att spela utan publik, som kanske gynnade henne.

– Men jag gillar verkligen fansen. I dag var det väldigt lugnt. Jag är rätt säker på att det beror på att fansen inte är häromkring. Jag älskar också verkligen när det är mycket vrål, säger hon enligt AFP.

För Sverigeettan Madelene Sagström gick det desto tyngre, med en delad 28:e plats, ett över par. Louise Ridderström ligger ytterligare ett slag över.

Linnea Ström gick rundan på fyra över par, medan Pernilla Lindberg ligger på sju över.

LPGA-touren hann inte spela mer än fyra tävlingar i januari och februari innan coronapandemin satte stopp.

Ämnen i artikeln

Golf

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt