Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 19:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/rosengard-pressat-i-nordiska-derbyt/

SPORT

Rosengård pressat i nordiska derbyt

Olivia Holdt.
Foto: Bildbyrån

Rosengård stod för en liten missräkning när man bara fick med sig oavgjort (1–1) mot norska Brann i kvalet till Champions League på onsdagskvällen.

Nyförvärvet Olivia Holdt räddade svenska mästarna när hon reducerade i slutet av matchen.

TT Text

I damallsvenskan har Rosengård bara förlorat två matcher hittills den här säsongen och när man lottades mot norska Brann i Champions League-kvalet var det många som kallade det ett överkomligt motstånd.

Det lag som kvalar in till gruppspelet i Champions League belönas med en rejäl kasse pengar, 4,3 miljoner kronor stor. Pengar som de svenska klubbarna gärna skulle lägga vantarna på för att kunna vara med och konkurrera med storklubbarna ute i Europa.

Först ska man dock lyckas med konststycket att ta sig dit.

Trots att det var Rosengård som hade den mesta farten framåt, var det lågt spelande Brann som hittade nätet först.

I tjugonde minuten hittade Tuva Hansen Svava Gudmundsdottir som trots att vinkeln var näst intill obefintlig, satte 1–0 med ett stenhårt skott i nättaket till den högljudda publikens stora jubel.

Brann fortsatte att spela bra försvarsspel. Trots flera attacker från Rosengårdsstjärnorna Olivia Schough och Loreta Kullashi stod sig nollan halvleken ut.

Rosengård tryckte på och tröttheten pyrde hos Brann. Med tolv minuter kvar kom också kvitteringen. Nyförvärvet Olivia Holdt stod på rätt plats vid rätt tillfälle och kunde snappa upp en felpass från Brannförsvaret och trycka in 1–1 inför en plötsligt tyst publik.

Rosengård fick därefter målchans efter målchans. Olivia Schough fick ett drömläge att avgöra matchen med några minuter kvar av ordinarie spel, men hennes skott gick över ribban.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt