Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Rosenqvist ledde i New York men slutade tvåa

Sam Bird håller undan för Felix Rosenqvist i Brooklyn.
Sam Bird håller undan för Felix Rosenqvist i Brooklyn. Foto: Michael Noble Jr/AP

Felix Rosenqvist ledde formel E-loppet i New York, men fick ge sig för britten Sam Bird. Svensken ligger trea i mästerskapet med två tävlingar kvar.

Mahindra-teamet avslutade formel E-helgen i New York på ett strålande sätt.

Felix Rosenqvist blev tvåa och hans teamkamrat Nick Heidfeld trea i söndagens lopp, som vanns av Sam Bird. Han som också vann lördagens lopp på gatorna i Red Hook i Brooklyn.

Trots att Rosenqvist satte snabbaste varvet under lördagen blev det bara en 15:e plats i loppet, efter ett misstag i kvalet och en avåkning under racet.

Han hade dock behållit snabbheten till andra dagen och kvalade in till loppet som tvåa.

Helgen handlade mycket om Sam Bird, Marcus Ericssons gamla teamkamrat i iSport International under GP2-åren.

Det var också han som stod i pole position på söndagen. Britten tog starten, men Rosenqvist gjorde också en strålande start. Så bra att smålänningen var om redan i första kurvan.

Rosenqvist ledde loppets tio första varv med Bird precis bakom honom.

På tionde varvet lyckades britten ta sig förbi svensken och den ställningen mellan dem gällde också in i mål. Bird drog dock ifrån och vann med hela 11,3 sekunder före Felix, som nu tog sin fjärde pallplats i årets mästerskap för elbilsracing.

Det är Felix Rosenqvists debutsäsong i serien, där en rad före detta formel 1-förare återfinns.

Svensken har sensationellt tagit sig till en tredje plats i sammandraget då det bara återstår två lopp för säsongen, som inleddes i höstas. Båda körs i Montreal 29 och 30 juli.

Sebastien Buemi leder på 157 poäng före Lucas di Grassi på 147. Rosenqvist har 104. Med ett bättre resultat i lördags hade han kunnat blanda sig i striden om mästartiteln. Nu blir det en uppgörelse mellan schweizaren och brasilianaren i topp.

Felix Rosenqvist får under sin debutsäsong se till att behålla tredjeplatsen före Sam Bird på fjärde platsen. Britten är bara fyra poäng efter.