Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-29 10:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/rovanpera-historisk-vinnare-i-vm-rallyt/

SPORT

Rovanperä historisk vinnare i VM-rallyt

Kalle Rovanperä tar över rekordet från landsmannen Jari-Matti Latvala som segrade i Sverige 2008 som 22-åring.
Kalle Rovanperä tar över rekordet från landsmannen Jari-Matti Latvala som segrade i Sverige 2008 som 22-åring. Foto: Micke Fransson/TT

Finländaren Kalle Rovanperä, 20, tog hem Estlands VM-rally. Därmed blev han den yngste föraren genom tiderna att vinna i WRC-klassen.

TT Text

Han tar över rekordet från landsmannen Jari-Matti Latvala som segrade i Sverige 2008 som 22-åring.

Talangen tog kommandot tidigt under fredagen sedan hemmafavoriten Ott Tänak tvingats bryta tävlingen, och på lördagen kom rycket som blev avgörande.

Rovanperä och medföraren Jonne Halttunens vann slutligen med knappt en minuts marginal ner till Breen och Scott Martin på andraplats. Belgaren Thierry Neuville blev trea.

Läs mer:

Solberg missar VM-rally: ”Tråkigt”

Oliver Solberg klar för ny WRC-tävling

Svenskan som kör extrema elbilsrallyt i öknen

Ämnen i artikeln

Estland

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt