Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 16:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/rugbystart-med-publik-i-nya-zeeland/

Sport

Rugbystart med publik i Nya Zeeland

Landslagsstjärnan Bauden Barrett ska på söndag möta sitt gamla lag Wellington, med sitt nya lag Auckland, i rugbyomstarten i Nya Zeeland. Arkivbild.
Landslagsstjärnan Bauden Barrett ska på söndag möta sitt gamla lag Wellington, med sitt nya lag Auckland, i rugbyomstarten i Nya Zeeland. Arkivbild. Foto: Mark Baker/AP

Nya Zeeland säger sig inte ha något coronavirus kvar och släpper därför på alla restriktioner.

TT Text

Det innebär att helgens omstart i rugbyserien Super Rugby Aotearoa kan ske inför publik. Det är den första rugbyserien i världen som sätter i gång efter coronautbrottet.

”Vi är otroligt stolta och tacksamma att bli den första professionella idrottstävlingen i världen att kunna låta våra lag spela inför sina supportrar”, säger Mark Robinson, vd för rugbyförbundet.

Ämnen i artikeln

Rugby

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt