Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-12 21:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ryskan-till-final-pa-52a-forsoket/

SPORT

Ryskan till final – på 52:a försöket

Anastasija Pavljutjenkova.
Anastasija Pavljutjenkova. Foto: Martin Bureau/AFP

Anastasija Pavljutjenkova har försökt och försökt – och till slut gick det.

I sin 52:a grand slam-turnering nådde den 29-åriga ryskan final för första gången.

I Franska öppna mästerskapens final möter hon Barbora Krejcikova som slog ut Maria Sakkari i en över tre timmar lång semifinal.

TT Text

Pavljutjenkova vann mot 85-rankade slovenskan Tamara Zidansek med 7–5, 6–3.

– Jag är så trött men så glad, det här är väldigt känslosamt, säger hon.

– Det var svårt. Jag försökte att kämpa för varje poäng och jobba på det taktiska. Det är viktigt att hålla fokus och vara i rätt ”zon” inför lördagens final.

Pavljutjenkova, rankad 32:a i världen, ställs i finalen mot Barbora Krejcikova. Även den 33-rankade tjeckiskan är framme i sin första grand slam-final efter att ha besegrat grekiskan Maria Sakkari i en över tre timmar lång holmgång i semifinalen. Segersiffrorna skrevs till 7–5, 4–6, 9–7.

– Jag har alltid velat spela en match som den här, säger Krejcikova.

– Även om jag hade förlorat i dag så hade jag varit stolt över hur jag kämpade. Att kämpa är viktigast av allt, såväl här som i livet i stort.

Barbora Krejcikova ska på fredagen, i par med landsmaninnan Katerina Siniaková, även spela semifinal i dubbelturneringen.

Ämnen i artikeln

Tennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt