Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 21:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/rytting-kaneryd-klar-for-chelsea/

SPORT

Rytting Kaneryd klar för Chelsea

Johanna Rytting Kaneryd är klar för Chelsea.
Johanna Rytting Kaneryd är klar för Chelsea. Foto: Ludvig ThunmanU/Bildbyrån

Den 25-åriga svenska fotbollsstjärnan Johanna Rytting Kaneryd lämnar BK Häcken för den engelska storklubben Chelsea.

TT Text

Kontraktet sträcker sig över tre år och Rytting Kaneryd kommer bära tröjnummer 19. I Chelsea blir hon lagkamrat med landslagskollegorna Magdalena Eriksson och Zecira Musovic.

Jag kommer från en väldigt liten by och det här är en dröm som blir sann. Jag och klubben har samma mål och jag kan knappt vänta på att få börja, säger hon i en video på Chelseas hemsida.

Rytting Kaneryd fick sitt stora genombrott i år och lämnar toppklubben Häcken efter två säsonger. I år har hon stått för fyra mål och tre assist i damallsvenskan.

”Det har varit en fantastisk tid här och jag vill tacka alla i BK Häcken. Klubben har haft en stor del i min utveckling. Och om det är någon klubb jag lämnar BK Häcken för så är det just för att det är en toppklubb i en toppliga som Chelsea”, säger Johanna Rytting Kaneryd i ett pressmeddelande från Häcken.

Rytting Kaneryd spelade i alla matcher under damernas fotbolls-EM i England när Sverige tog sig till semifinal.

”Hon visar att hon håller internationellt och att hon är på en väldigt hög nivå. Det är roligt när BK Häcken-spelare visar upp sig på den internationella scenen”, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för Häckens damlag.

Det här blir yttermittfältarens första utlandssejour. Hon har tidigare representerat FC Rosengård med vilka hon vann SM-guld 2019.

På 17 landskamper har hon gjort ett mål.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt