Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 17:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sa-straffas-psg-spelarna-efter-storbraket/

Sport

Så straffas PSG-spelarna efter storbråket

Foto: Franck Fife/AFP

Det franska ligaförbundet, LFP, stänger av brassestjärnan Neymar i ytterligare två matcher efter att han slog till Marseilleförsvararen Álvaro González i söndagens ligamöte.

TT Text

I samma sekvens blev ytterligare fyra spelare utvisade. Den som straffas hårdast är PSG-spelaren Layvin Kurzawa, som sparkade Jordan Amavi. Han blir avstängd i sex matcher.

Lagkamraten Leandro Paredes får exakt samma straff som Neymar. Dario Benedetto, Marseille, får en matchs avstängning.

Neymar och de andra utvisade lagkamraterna var automatiskt avstängda i onsdagens match där PSG utan sina stjärnor besegrade Metz med 1–0 efter ett sent avgörande.

Argentinaren Angel Di Maria är kallad till förhör hos LFP efter att han misstänks för att ha spottat på en Marseillespelare.

Slutligen meddelar ligaförbundet att de har inlett en utredning kring Neymars påstående om att Alvaro González ska ha uttryckt sig rasistiskt mot honom.

Läs också:

Neymar: Jag betedde mig som en idiot

PSG stöttar Neymar: ”Ingen plats för rasism”

Ämnen i artikeln

Fotboll
Neymar

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt