Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-15 13:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/safari-efter-missen-vet-att-det-blir-nagra-tuffa-dagar/

Sport

Safari efter missen: ”Vet att det blir några tuffa dagar”

Göteborg. Han hoppade in i en ovan mittbacksroll och såg ut att bidra till cupsegern. Men några minuter före full tid tappade Behrang Safari balansen och släppte in Blåvitt i matchen.

– Med min rutin ska det här inte hända, sade Malmö FF:s olycksfågel.

Behrang Safari kom med höjt huvud till pressrummet efter cupfinalen, väl medveten om att alla ville höra hur det kändes att göra ett av cupfinalens avgörande misstag.

I 86:e minuten var han på rutinuppdrag som siste man i backlinjen, men halkade på bollen, tappade balansen och tillät IFK Göteborg att kvittera genom Patrik Karlsson Lagemyr.

– Jag tar fullt ansvar. Grabbarna kämpar fantastiskt bra och det känns som att jag sätter dem i skiten, sade Safari.

Länge såg det ut som att han skulle bli en av Malmö hjältar. Efter att vikarierande mittbacken Oscar Lewicki tvingats utgå efter drygt 20 minuter fick Safari hoppa in i en ovan mittbacksroll.

I slutet av första halvlek var det han som skarvade Anders Christiansens vänsterhörna vidare så att Ola Toivonen kunde ge Malmö ledningen.

Safari klarade sin mittbacksroll bra – fram till fyra minuter kvar av ordinarie speltid.

– Det finns inget att skylla på. Med min rutin ska det här inte hända, sade Safari, som menade att han borde ha löst situationen genom att spela bollen tillbaka till målvakten Johan Dahlin.

I förlängningen kunde Safari och de andra i MFF-försvaret inte hindra Alexander Farnerud från att slå in det avgörande målet.

Det blev fjärde raka cupförlusten för MFF, som får vänta ytterligare på den första titeln sedan 1989. 

– Jag vet att det kommer att bli några tunga dagar, sade Safari.

Chans till revansch på IFK Göteborg kommer redan på söndag då lagen möts i allsvenskan.

Läs mer: 

IFK Göteborg vände och vann cupguldet 

Cupseger ger Blåvitt chansen att rädda ekonomin 

Ämnen i artikeln

Malmö FF

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt