Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 09:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sagstrom-i-ensam-ledning-efter-andra-rundan/

Sport

Sagström i ensam ledning efter andra rundan

Madelene Sagström är 13 under par och leder golftävlingen utanför Melbourne, Australien efter två rundor. Arkivbild.
Madelene Sagström är 13 under par och leder golftävlingen utanför Melbourne, Australien efter två rundor. Arkivbild. Foto: John McCall/AP

Knappt två veckor efter sin första seger på den nordamerikanska proffstouren fortsätter Madelene Sagström på den inslagna vägen.

Under den andra rundan stod svenskan för ännu en säker insats på 13th Beach Golf Links banor utanför Melbourne i Australien och behåller sin ledning.

TT Text

Med sju birdies, två bogeys och en runda på totalt 67 slag befäste Sagström inte bara sin ledning – hon har också dragit ifrån sydkoreanskan Kang Haeji.

De båda var i delad ledning efter den inledande rundan, men Sagströms 67 slag den här gången innebär ensam ledning 13 under par med ett slag tillgodo ner till närmsta konkurrenten.

Ny tvåa är Ally McDonald, USA, som tillsammans med Robyn Choi från Nya Zeeland stod för dagens bästa runda. McDonald är ett slag efter Sagström totalt.

Även Linnea Ström är med och kämpar om topplaceringarna. Göteborgsgolfaren är delad trea och har tre slag upp till Sagström. På fredagen noterades Ström för tre birdies och gick rundan på 69 slag.

Både kvinnor och män spelar under helgen i Australien – kvinnorna tävlar på amerikanska LPGA-touren, männen på Europatouren – och prispengarna är lika stora för båda könen.