Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-24 01:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sakerhetslaget-i-hongkong-stoppar-annu-en-turnering/

Sport

Säkerhetsläget i Hongkong stoppar ännu en turnering

Justin Rose under PGA-tävling i Hongkong 2017. Årets tävling ställs in på grund av protesterna. Foto: Richard Castka/Shutterstock

Oroligheterna i Hongkong fortsätter att få konsekvenser också för idrottsrörelsen.

PGA-turneringen i golf nästa månad ställs nu in på grund av säkerhetsläget.

TT Text

Tävlingen i Hongkong, Clearwater Bay Open, skulle ha avgjorts 17–20 oktober och fungerat som avslutning på den amerikanska PGA-tourens kinesiska gren. Nu blir i stället tävlingen i Macau 10–13 oktober den sista för året.

”Säkerheten för spelare, personal, fans, volontärer och alla andra som finns runt våra turneringar är alltid prioriterat i allting vi gör. Vi har analyserat situationen från alla vinklar och kommit fram till att det bästa beslutet är att ställa in Clearwater Bay Open 2019”, säger Greg Carlson, chef för PGA:s Kinatour, i ett uttalande.

Oroligheterna i Hongkong har pågått ända sedan i våras. Protesterna inleddes som ett försök att stoppa ett lagförslag som ville tillåta utlämning av misstänkta brottslingar till Fastlandskina. De har sedan utvecklats till att också innehålla krav på demokratireformer.

För två veckor sedan ställdes också den planerade WTA-turneringen i tennis, som skulle ha spelats 5–13 oktober, in på grund av säkerhetsläget i Hongkong.