Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-28 21:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/samuelsson-formen-ar-uppatgaende/

Sport

Samuelsson: ”Formen är uppåtgående”

Sebastian Samuelsson (arkivbild).
Sebastian Samuelsson (arkivbild). Foto: Jonas Lindkvist

Totalledaren Martin Fourcade rådde ingen på i sprinten i tyska Ruhpolding.

Men i skymundan av fransmannens seger körde Sebastian Samuelsson in på säsongens bästa placering.

– Formen är på uppåtgående, säger svensken om sin 15:e plats.

TT Text

Skidskytten Martin Fourcade var prickfri i skyttet – och dessutom en av de snabbaste åkarna i spåret. Därmed knep den franske världscupledaren segern i sprinten över 10 kilometer i tyska Ruhpolding.

31-åringens 22.41,5 var 3,1 sekunder före landsmannen Quentin Fillon Maillet och 12,0 snabbare än hemmaåkaren Benedikt Doll.

Svenske Sebastian Samuelsson gjorde sin bästa tävling för säsongen när han med en bom slutade på 15:e plats, 49,2 sekunder efter Fourcade.

– Det var bra i stafetten i Oberhof och det var ett nytt bra race i dag, säger han till SVT.

– Det är jättekul att få köra jaktstarten med ett bra utgångsläge. Jag minns ett OS-lopp där jag hade ett liknande läge, så vi får se på söndag.

Peppe Femling, med fullt skytte, blev 38:a, Jesper Nelin, två bom, 45:a, Martin Ponsiluoma, fyra, 73:a och Torstein Stenersen, tre, 103:a.

– Det är bara dåligt. Det är skidskytte vi håller på med och det spelar ingen roll om man åker fort, båda måste stämma, säger Ponsiluoma till SVT.

– Fyra bom är alldeles för mycket.