Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 23:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/samuelsson-vill-forbjuda-ryssland-fran-all-idrott/

Sport

Samuelsson vill förbjuda Ryssland från all idrott

Sebastian Samuelsson går hårt åt Ryssland och antidopningsorganisationen Wada i en debattartikel. Foto: Jessica Gow/TT

Sebastian Samuelssons kamp mot dopning fortsätter.

I en debattartikel går den svenske skidskytten hårt åt den internationella antidopningsorganisationen Wada – och vill dessutom förbjuda Ryssland från all internationell idrott.

Den svenske skidskytten Sebastian Samuelsson slog igenom vid OS i Pyeongchang förra året. Han vann bland annat silver i jaktstarten, men blev inte bara känd för sina insatser i skidskyttespåren. 

Samuelsson har också stått i frontlinjen i arbetet mot dopning där han menat att den internationella antidopningsorganisationen Wada agerat för klent för att göra idrotten dopningsfri.

I Ryssland har dopningsproblemet varit utbrett, och landet fick till exempel inte tävla vid OS 2018. 

Nu vill Samuelsson också att Ryssland förbjuds från att delta i all idrott. I en debattartikel publicerad på idrettspolitikk.no skriver Samuelsson bland annat: 

”Jag kan faktiskt inte se hur Ryssland ska kunna fortsätta att delta i internationell idrott inom en överskådlig framtid.” 

Förutom att vara kritisk till Rysslands arbete mot dopning går också Samuelsson hårt åt Wada och organisationens president Sir Craig Reedie. 

”Det är Reedie som har det största ansvaret för den största dopningsskandalen någonsin. President Reedie är en 78-årig vit man och symboliserar på många sätt allt som är fel med idrottsrörelsen i dag”, skriver Samuelsson. 

Läs mer: ”Silver-Sebbe” till Vita huset: Kul att någon lyssnar till mina åsikter