Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Sandra Näslund tvåa i premiärkvalet

OS-hoppet Sandra Näslund inleder säsongen i Val Thorens.
OS-hoppet Sandra Näslund inleder säsongen i Val Thorens. Other: Bildbyrån

Skicrosstjärnan Sandra Näslund blev tvåa när vinters första världscupkval avgjordes på torsdagsförmiddagen i Val Thorens.

Den svenska världsmästaren var bara en hundradel långsammare än kanadensiskan India Sherret. 12.30 på torsdagen börjar säsongens första finalpass.

Det är dags för säsongsstart för några av Sveriges allra största OS-guldhopp. Både Sandra Näslund och Victor Öhling Norberg vann VM-guld i skicross i våras. Nu inleds jakten på OS-formen i Val Thorens, Frankrike.

Näslund fick en bra start i tidskvalet och är tvåa inför premiärtävlingen på torsdagen. På herrsidan hade Victor Öhling Norberg 18:e bästa tid. 

Även Viktor Andersson (27:a) och Erik Mobärg (28:a) är vidare till finalpasset i världscuppremiären.

På damsidan har Sandra Näslund fått sällskap av fjolårssäsongens Europacupvinnare Lisa Andersson. Även 20-åringen är vidare, med sjätte bästa tid.

Läs mer: "Tidigare doldisen Sandra Näslund startar säsongen som favorit"

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.