Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Efter OS-tårar och krasch – Sandra Näslund vann igen

Sandra Näslund.
Sandra Näslund. Other: Christine Olsson/TT

 

I går omkullknuffad och blåslagen.

I dag vann Sandra Näslund den andra skicrosstävlingen i Sunny Valley, Ryssland.

– Jag var verkligen revanschsugen, säger Näslund till TT.

Näslund vann före kanadensiskan Brittany Phelan, schweiziskan Fanny Smith och österrikiskan Katrin Ofner.

– Jag höll rätt linje och åkte taktiskt väldigt bra i finalen. Det var svårt att hålla undan, men jag gjorde det bra och stängde de luckor som fanns. På sista rakan är det inte mycket man kan göra, men jag lyckades i alla fall hålla undan, säger Näslund.

I går rammades 21-åringen i finalen av Ofner och slog i armbågen och knät och blev liggande en stund innan hon för egen maskin kunde ta sig ner till målområdet.

– Men kroppen kändes helt okej i dag, jag var lite öm efter kraschen men det var ingen fara för att rejsa.

Näslund har vunnit sju av tio världscuptävlingar i vinter, och kommit trea två gånger, och säkrade världscuptiteln redan före OS. Men OS blev en stor besvikelse för en förkrossad Näslund som blev knuffad av Fanny Smith i finalen och slutade fyra.

– Men det känns inte nu som en revansch för OS, det är en annan tävling. Men det känns bra att få kliva upp på pallen igen, och få kliva högst upp.

Om två veckor körs skicrossens finaltävling i Megève, Frankrike. Eftersom Näslund redan säkrat världscuptiteln i skicross har hon en annan titel i sikte.

– Jag har chans att vinna den totala freestylevärldscupen om jag gör det bra i sista tävlingen och det vore häftigt, säger hon.

Slopestyleåkaren Jennie-Lee Burmansson, som just säkrat slopestylecupen, ligger tvåa i den cupen.

– Det är kul att två svenskar slåss om den titeln, riktigt häftigt, säger Näslund.

Herrtävlingen blev en besvikelse för svenskarna. Erik Mobärg och Victor Öhling Norberg åkte ut redan i åttondelsfinalen.

Kanadensaren Kevin Drury vann före schweizaren Jonas Lenherr och slovenen Filip Flisar.

Läs mer: Sandra Näslund kraschade i skicrossfinalen

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.