Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Sarah Sjöström behövde tävla – och valde DM i Norrtälje

Foto: Erik Simander

Första tävlingen sedan VM-framgångarna i Kazan slutade med ett gäng nya medaljer. På lördagen ställde den svenska simstjärnan Sarah Sjöström upp i kortbane-DM i Norrtälje.

Något som inte minst hennes yngre fans uppskattade mycket.

22-åriga Sarah Sjöström har tillbringar tre veckor på höghöjdsläger i Sierra Nevada, Där har Sarah och stora delar av hennes träningskompisar i NEC-gruppen tränat hårt, och för att testa effekterna av träningen valde 22-åriga Sarah Sjöström att på lördagen tävla i DM som avgjordes i Norrtälje.

– Lägret har varit riktigt bra. Ett av de bättre höghöjdsläger vi har varit bra, säger Sarahs tränare Carl Jenner.

Sarahs närvaro i Norrtälje uppskattades inte minst av distriktsmästerskapets yngsta deltagare och publiken så klart. Inte oväntat blev det en del autografskrivande mellan loppen för den 22-åriga simstjärnan som är Sveriges största medaljhopp i OS i Rio.

Naturligtvis kunde ingen motståndare stoppa Sarah från att på lördagen simma hem ett stort antal DM-guld, men lördagens tävling handlade inte så mycket om medaljer utan mer om att ”träna på att tävla”.

– Med tanke på den tuffa träning som Sarah har bakom sig gjorde hon riktigt bra tider på flera distanser. På 50 fritt simmade hon till exempel under 24 sekunder (23,92), säger Carl Jenner.

DM i Norrtälje fortsätter under söndagen men då utan Sarah Sjöström som nöjde sig med att bara tävla under lördagen.

– Söndagen blir ledig men på måndag kör vi i gång med träning som vanligt, säger Carl Jenner.