Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 10:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/savehof-klart-for-14e-raka-sm-finalen/

Sport

Sävehof klart för 14:e raka SM-finalen

Sävehofs Emma Ekenman Fernis jublar över ett mål. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sävehof är klart för SM-final – igen.

Partilleklubben är för 14:e året i rad ett av lagen som gör upp om SM-guldet – där Skuru väntar i år.

– Jag tror att det blir riktigt tufft, säger Sävehofs målvakt Isabella Mouratidou efter 23–21-segern på mot H65 Höör.

Rätta artikel

Är det något man kan vara säker på när det vankas SM-final i handboll på damsidan är att Sävehof är ett av finallagen. Så har det sett ut de senaste 13 åren och så kommer det att vara även i år.

Sävehof vann semifinalserien grundserietvåan H65 Höör med 3–1, och är därmed klart för sin 14:e raka SM-final.

Men det gick inte lekande lätt den här gången. H65 Höör vann det första semifinalmötet stort, men Sävehof följde upp med två raka segrar. I det fjärde mötet var det H65 Höör som inledde bäst och kunde gå till pausvilan med en tremålsledning, 12–9.

– Det var lite svajigt i första halvlek, vi får inte riktigt med oss allting framåt. I andra halvlek går vi in och köttar grymt bra bakåt och går för det helt framåt, säger målvakten Isabella Mouratidou i C More.

Mouratidou var också en stor anledning till att hemmalaget både lyckades äta upp försprånget, och kliva förbi till 13–12 i början av den andra halvleken. Hon stod också för flera viktiga räddningar i slutet av matchen, när lagen turades om att leda, men där Sävehof till slut lyckades skaffa sig en tvåmålsledning och ett grepp man inte släppte.

– Jag får väl tag i några som kommer från Mässing (Mikaela) där som är rätt viktiga, och det är grymt skönt att få de räddningarna, säger Mouratidou.

Sävehof har alltså varit i SM-final varje år sedan säsongen 2005–2006. På dessa 13 försök har Sävehof lyckats vinna guld alla gånger utom en, mot just Höör 2016–2017.

Sedan 2005 har handbollsfinalerna avgjorts med endast en match – i år spelas kommer finalen mot Skuru att avgöras i bäst av fem matcher.

– Det är lite tråkigt, men det är kul med något nytt också. Det blir spännande, säger Mouratidou.

Första SM-finalen spelas den 13 maj.