Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 05:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/savehof-stalls-mot-alingsas-i-sm-finalen/

Sport

Sävehof ställs mot Alingsås i SM-finalen

Sävehofs spelare jublar. Foto: Adam Ihse/TT

Alingsås och Sävehof.

Det är klubbarna som gör upp om herrarnas SM-guld i handboll.

Sävehof säkrade finalplatsen via 28–23 och 3–1 i semifinalserien mot Skövde.

Rätta artikel

Trots att seger var det enda som gällde för att förlänga serien och hålla finalhoppet vid liv bjöd Skövde inte upp till kamp.

Det var tamt, spakt, stelt. Och 14–9 i halvtid till Sävehof hemma i Partillebohallen. Analysen från Skövdes Kristian Svensson till C More halvvägs in i matchen:

– Det är för stressat framåt och det ger dem enkla kontringslägen. Det har lite med självförtroendet att göra. Anfallsspelet har gått lite i stå de senaste två matcherna. Det handlar om att släppa ned axlarna lite och slappna av, sade han.

På andra planhalvan var humöret bättre.

– Vi ska till SM-final. Det finns inget annat. Vi har hittat de breda lägena, allmänt har det sett riktigt bra ut, sade Sävehofs Gzim Salihi till C More i pausen.

Det fortsatte i den riktningen. Sävehof, mästare åren 2010–2012, hade full kontroll på händelserna och sprang fram till 28–23.

Alingsås, som slog ut de senaste fyra årens mästarlag Kristianstad, väntar i finalserien som från och med i år avgörs i bäst av fem matcher i stället för i en enda match. Den preliminära spelordningen för herrarnas fem finalmatcher är 18, 21, 24, 27 och 30 maj.

Även Sävehofs damer är – i vanlig ordning – i SM-final (mot Skuru) och Partilleklubben kan ta en gulddubbel på seniorsidan.