Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 01:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/schoughs-djurgarden-tappade-segern-mot-nykomlingen/

Sport

Schoughs Djurgården tappade segern mot nykomlingen: ”Sjukt”

Djurgårdens Olivia Schough och Uppsalas Ellen Toivio under den damallsvenska premiären på Studenternas IP.
Djurgårdens Olivia Schough och Uppsalas Ellen Toivio under den damallsvenska premiären på Studenternas IP. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

UPPSALA. I höstas var hennes Djurgården en hårsmån från att åka ur allsvenskan – och i våras petades hon ur landslagstruppen.  

I lördagens seriepremiär såg Olivia Schough ut att få viss revansch.

Men Djurgården tappade 2–1 till 2–3 mot nykomlingen Uppsala.

– Det känns sjukt att vi förlorar, säger 29-åringen.

Djurgården såg ut att gå mot segern när damallsvenskan efter en rekordlång försäsong äntligen drog igång på lördagen.

Men 2–1 i 82:a minuten blev 2–2, och sedan 2–3 på tilläggstid. 

För hemmalaget IK Uppsala innebar resultatet en historisk första seger under debutsäsongen i allsvenskan. För Djurgården, med VM- och OS-medaljören Olivia Schough i spetsen, var det ett eko från fjolårssäsongen.

– Vad säger man? Snopet, säger Schough när hon möter DN på ett tomt och coronaanpassat Studenternas IP efter slutsignal.

– Vi släpper in tre mål på fasta situationer. Det känns sjukt att vi förlorar.

För åtta månader sedan klarade sig Djurgården kvar i allsvenskan efter ett målskillnadsdrama.

Snurrar tankar från fjolåret i huvudet nu?

– Det är klart att det finns kvar i en lite, men vi ska verkligen göra allt vi kan för att inte låta det ta över, säger Olivia Schough.

– Vi får hem och träna mer på fasta.

Det började annars bra för Djurgården.

Visserligen saknas i år den tidigare målsprutan och lagkaptenen Mia Jalkerud (föräldraledig). Men matchen var bara åtta minuter gammal när Schough slog en genomskärare från högerkanten och 18-åriga Tilde Lindwall kunde möta upp för säsongens första Djurgårdsmål. 

Uppsala var dock inte ofarligt. Nykomlingen radade upp hörnor och fick också utdelning på en av dem, när Sara Olai nickade in kvitteringen i den 25:e minuten. 

Något bländande spel var det kanske inte i sommarvärmen. Men efter dryga halvtimmen hittade Schough in med en ny framspelning (Portia Boakye, 2–1), inför ögonen på assisterande förbundskaptenen Magnus Wikman på läktaren.

– Olivia gör två väldigt fina förarbeten, väldigt kvalitativa saker, säger han och tillägger om Schoughs nya lagkaptensroll i Djurgården:

– Jag hoppas att den kan stärka henne, jag tror hon kommer att växa.

Konkurrenssituationen i landslaget gjorde att Schough inte togs ut i truppen till Algarve Cup i våras.

– Det är klart att landslaget betyder jättemycket för mig, det är kul om han (Wikman) tyckte att jag var bra, säger Schough.

– Men det är inte kul när det blir så här.

Nej, de tre poängen försvann för Djurgården inom loppet av tio minuter.

Cassandra Korhonen kvitterade till 2–2 på en hörna och Beata Olsson fastställde slutresultatet i samband med en frispark.

– Det här var en jätteviktig start för oss. Vi tappade aldrig hoppet, säger Olsson.

Läs mer: 

Djurgården: ”I år ska vi inte behöva slåss för överlevnad” 

 

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt