Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Schumachers VM-bil till salu

Foto: Ercole Colombo/AP

Först kom nyheten att Micahel Schumachers hustru Corinna säljer familjens privata jetplan. Nu ska också den Formel 1-bil som Schumacher vann sin första VM-titel för Ferrari med, auktioneras ut.

Det är den tyska webbplatsen Motor Klassik som skriver att Schumachers Formel 1-bil är till salu.

Bilen är den Ferrari som Michael Schumacher tävlade med säsongen 2000. Det året tog han sin tredje VM-titel, men den första med Ferrari. Scuderian hade inte erövrat VM-titeln sedan 1979, men VM-segern år 2000 blev inledningen på Ferraris framgångsrika samarbete med Michael Schumacher. Tysken vann fem raka VM-titlar för det italienska stallet under perioden 2000–2004.

Bilen, med chassinummer 198, användes som reservbil säsongen 2000 och Schumacher tog sig i mål med den två gånger. I Brasiliens GP vann tysken, I Spaniens GP på Catalunyabanan kom han femma. Bilen kördes också i Monacos GP, men då tog sig Schumacher inte i mål.

Den 16 augusti kommer bilen att auktioneras ut i Kalifornien av RM Auctions. Utropspriset är satt till 1,75–2,5 miljoner euro, vilket motsvarar cirka 16–23 miljoner kronor.

Michael Schumacher skadade sig allvarligt vid en skidolycka i december 2013 då han slog huvudet. Efter en hjärnblödning och efterföljande operation hölls han i medicinsk koma på ett sjukhus i Grenoble i flera månader.

I juni lämnade han intensivvårdsavdelningen där han vårdats och flyttades till en rehabiliteringsklinik i Lausanne. Familjen meddelade också att Schumacher vaknat ur koman. Tyska medier har rapporterat att familjen har satsat stora belopp på att anpassa bostaden för Schumachers hemkomst.

I juli har internationella medier skrivit att Schumacher troligen får komma hem till sin familj i slutet av sommaren och att han kan kommunicera med sin hustru och sina två barn genom att blinka.