Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-18 17:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/se-upp-sverige-nu-laddar-hon-om/

Sport

Se upp Sverige – nu laddar hon om

Grace Zaadi lekte handboll när Frankrike besegrade Danmark. På lördag är det Sverige som ska försöka stopp det franska yrvädret.
Grace Zaadi lekte handboll när Frankrike besegrade Danmark. På lördag är det Sverige som ska försöka stopp det franska yrvädret. Foto: Jean-Christophe Verhaegen/AFP

Nantes. Frankrike sprang ifrån Danmark och visade varför många tippar en hemmatriumf när EM summeras i Paris 16 december. Segern skrevs till 29–23(17–11) och på lördag väntar Sverige. 

Lars Grimlund
Rätta artikel

Det var match i tio minuter. Då ryckte Frankrike från 4–4 till 7–4 och sedan hade Danmark, som inledde EM med att uddamålsbesegra Sverige, ingen chans.

De franska spelarna flög fram över XXL-arena och roligast av alla hade niometersspelarna Grace Zaadi och Estelle Nze Minko, som både tråcklade sig igenom det danska försvaret och gjorde fyra mål var i första halvlek.

Inte blev det lättare för de danska spelarna när målvakten Amandine Leynaud storspelade och gick till halvtidsvila med 45 i räddningsprocent.

Den franske förbundskaptenen har en trupp med otroligt skickliga spelare. I första halvlek fick 13 av 14 utespelare chansen att visa upp sig inför en entusiastisk publik i Nates.

Andra halvlek blev en transportsträcka och Frankrikes förbundskapten Olivier Krumbholz fortsatte att byta spelare, allt för att så många som möjligt ska vara fräscha till lördagens match mot Sverige.

Läs mer: Hopplöst svenskt utgångsläge efter förlusten mot Montenegro