Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-29 14:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sebastian-larsson-avstangd-mitt-i-guldstriden-far-en-att-fundera-pa-om-det-ar-vart-att-halla-pa/

SPORT

Sebastian Larsson upprörd: ”Får mig att fundera på om det är värt att hålla på”

Sebastian Larsson är upprörd över sitt gula kort.
Sebastian Larsson är upprörd över sitt gula kort. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

AIK:s Sebastian Larsson stängs av i allsvenskans näst sista omgång på grund av sina varningar.

36-åringen är mycket upprörd efter segern mot Varberg.

– Det är ett enda stort skämt, säger han till Discovery.

Tabelltrean AIK vann mot Varberg på söndagskvällen och knappar in på serieledande Malmö FF, som nu bara är två poäng före.

Men under matchen i Halland fick också Sebastian Larsson en varning. Den förre landslagsspelaren hade en arm högt uppe i en duell, och fick gult kort. Det var hans tolfte för säsongen, och det tredje i rad, vilket betyder avstängning i nästa match, en av två som återstår av säsongen.

Att han varnas i situationen är en ”ett enda stort skämt”, säger Larsson i Discoverys sändning.

– Jag är väldigt upprörd. Jag köper om folk tycker att jag borde få fler gula och röda kort, men för mig så är det sådant här som får mig att fundera på om det är värt att hålla på, säger han.

Han kommer i och med varningen inte att kunna spela mot Elfsborg, som är en poäng bakom och slåss med AIK om Europaplatserna.

Sebastian Larsson är kritisk både till den specifika varningen, till bedömningsnivån, och till att det bara krävs tre varningar för att bli avstängd.

– Jag är avstängd i näst sista matchen i allsvenskan. För det där. Inga problem, folk kommer att gnälla, jag förstår det. Men nivån när det gäller kort i den här ligan är ett skämt, säger han.

Han säger att spelarna har tagit upp frågan om tre avstängningar.

– Vi har försökt, men det är ingen som är intresserad av att lyssna. Vi tog upp det inför säsongen. Det är inte bara jag. Säg att en som står på två gula kort efter 28 matcher fåt sitt tredje i omgång 29, och missar en avgörande match. Det blir inte seriöst.

– Folk blir avstängda för andra saker som också är skrattretande. Det är långt ifrån bara jag. Det har man läst i tidningar, vad folk blir avstängda för. Kom igen. Vi försöker göra det här seriöst.

Han tar upp att MFF:s Anders Christiansen blev avstängd för att ha kastat en stol i spelartunneln efter en förlust.

– Hur kan man bli avstängd för det? Ge någon böter om det är så, men att stänga av en spelare för någonting sådant i en avgörande strid är inte seriöst. Jag är nöjd över segern, men någonstans blir det fruktansvärt frustrerande.

Ämnen i artikeln

Varberg
AIK Fotboll
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt