Created with Sketch. Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-09 14:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sebastien-ogier-vinnare-igen-i-vm-rallyt/

SPORT

Sebastien Ogier vinnare igen i VM-rallyt

Sebastien Ogier under det italienska Monzarallyt.
Sebastien Ogier under det italienska Monzarallyt. Foto: Nikos Katikis/LiveMedia/Shutterstock

Sebastien Ogier fortsätter dominansen på rallyvägarna. Han har nu fått sin åttonde VM-titel på de senaste nio åren.

TT Text

Den 37-årige fransmannen vann den sista VM-deltävlingen, italienska Monzarallyt, före lagkamraten i Toyota, walesaren Elfyn Evans.

– På något sätt känns det tomt därför att det har varit en slitsam säsong som vanligt. För att vinna titeln behöver du lägga så mycket kraft, säger Ogier.

Elfyn Evans var enda hotet i VM-sammandraget inför sista deltävlingen, men Ogier var som så ofta oövervinnerlig. Han vann med 7,3 sekunder före Evans. Spanjoren Dani Sordo, Hyundai, slutade trea.

Ogier är den näst mest framgångsrika föraren i VM-historien efter niofaldige VM-vinnaren Sebastien Loeb, Frankrike.

Ogier tog med segern i Italien sin femte vinst för säsongen och den 54:e totalt i karriären. Det var också hans sista race tillsammans med kartläsaren Julien Ingrassa som sätter punkt för karriären.

Ämnen i artikeln

Motorsport

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt