Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Segertrippel och rekord av Sjöström

Efter segertrippeln på Idrottsgalan i måndags tog Sarah Sjöström en ny trippel när hon var tillbaka i bassängen.

Simstjärnan slog till med ett hattrick i segrar i GP-tävlingen i Malmö – och slog svenskt rekord på 50 meter ryggsim.

– Det var tufft, jag kände mig väldigt sliten, men det var skönt att jag kunde simma på väldigt snabba tider, sade hon.

Sjöström har haft ett hektiskt program senaste tiden. Ett hårt träningsläger i USA rundades av med en imponerande insats mot tufft motstånd i Austin, Texas.

Sedan kom segertrippeln i Globen i måndags på Idrottsgalan där hon vann Jerringpriset för andra året i rad, utsågs till årets kvinnliga idrottare och fick ta emot Bragdguldet. Med perspektiv till den häftiga upplevelsen säger hon:

– Jag är jätteglad och lite stolt över att ha fått Jerringpriset igen, man känner verkligen att man har stöd när man är på såna här tävlingar, sade hon.

Trots all uppståndelse var hon ändå i rekordtagen när hon var tillbaka i bassängen. Sjöström putsade sitt eget svenska rekord på 50 meter ryggsim med en hundradel till 28,21.

– Jag ville simma ned mot den tiden, så det var skönt. Ryggsim är inte det jag satsar på, men jag försöker simma det under säsongen för att det ger bra träning.

På specialdistansen 100 meter fjäril noterade hon 57,13 och var över 2,5 sekund före tvåan Louise Hansson, Helsingborg, och på 50 meter fritt vann hon på 24,64.

– Fjärilen kändes bra, men jag fick verkligen kämpa hela vägen in i mål. Jag gjordes några misstag i början av loppet. På frisimmet hade jag hoppats gå under 25 sekunder, så det var skönt att jag klarade det med några tiondelar, sade Sjöström som också var nöjd med att hon gjorde frisimmet utan att andas.

På söndagen tävlar Sjöström på 100 meter fritt, 100 meter ryggsim och 50 meter fjäril.