Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 23:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sembrandts-juventus-tilldelas-ligatiteln/

Sport

Sembrandts Juventus tilldelas ligatiteln: ”Är på tiden”

Linda Sembrandts Juventus tilldelas ligatiteln i Italien. Arkivbild.
Linda Sembrandts Juventus tilldelas ligatiteln i Italien. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Juventus tilldelas trots allt mästartiteln efter att damernas säsong ställts in.

Målet är också att göra ligan till en ren proffsliga från 2022.

– Inte en dag för sent, säger Juventusbacken och landslagsstjärnan Linda Sembrant.

TT Text

Det tidigare beskedet var att ingen mästare skulle koras. Men på torsdagen meddelade det italienska fotbollsförbundet att Sembrants Juventus trots allt får mästartiteln.

Laget ledde Serie A på 44 poäng när seriespelet stoppades.

– Fantastiskt kul, säger Sembrant till TT om ligatiteln, hennes första i Italien sedan flytten från franska Montpellier förra året.

– Så klart hade vi velat spela klart ligan, men utifrån situationen så känns det väldigt kul och jag tycker vi är väldigt värda titeln, fortsätter mittbacken.

Hon menar att det varit lite fram och tillbaka, men att hon haft känslan att ”Juve” skulle få titeln.

– För mig kändes det helt ologiskt att det skulle bli något annat. Situationen är likadan för alla. Fotbollen stannade upp på grund av andra saker som skedde, och antingen får man ta serien där den var där och då eller så får allting strykas, och då får ingen åka upp eller ur. Jag tycker absolut vi är värdiga vinnare.

Förbundet beslutade även att målet är att damernas Serie A från och med säsongen 2022–2023 ska bli en ren proffsliga. Förbundsbasen Gabriele Gravina menar att förändringen är nödvändig för att göra sporten i landet mer jämställd.

”Vi kommer alla att arbeta tillsammans för att öka damfotbollens konkurrenskraft”, säger Gravina i ett uttalande.

Sembrant välkomnar beskedet.

– Jag tycker det var på tiden. Jag vet att det är något som spelarna och mina lagkamrater jobbat väldigt hårt för. Jag tycker serien är väl värd det, säger hon.

– Vardagen vi har är väldigt professionell. Sådana här beslut kan ta tid, så det känns fantastiskt kul att det faktiskt slår igenom. Det är dags.

Ämnen i artikeln

Fotboll
Juventus F.C

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt