Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 17:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/semenya-vann-i-diamond-league/

Sport

Semenya vann i Diamond League

Caster Semenya efter segern på 800 meter. Foto: Karim Jafaar/AFP

Löparstjärnan Caster Semenya förlorade kampen i Idrottens skiljedomstol, Cas.

Men om 800-metersloppet i Diamond League-premiären var hennes sista i karriären avslutade hon med stil: Hon utklassade allt motstånd och vann på 1.54,98.

Rätta artikel

Den sydafrikanska friidrottsstjärnan tog segern i Diamond League-tävlingen i Doha bara två dagar efter att hon förlorade kampen Cas om att få tävla utan att tvingas medicinera för att sänka sin testosteronhalt.

– Det handlar om att visa världen att allt är möjligt om man tror på det, säger hon i SVT efter loppet.

Den mycket omdiskuterade domen träder i kraft den 8 maj, och tävlingen i Doha var den sista innan Semenya måste börja medicinera ned sin testosteronhalt – om hon väljer att göra det.

Semenya har nämligen tidigare sagt att hon inte tänker medicinera för hyperandrogenism. Möjligen kommer hon att övergå till att springa längre distanser i stället, eftersom Internationella friidrottsförbundets regler enbart gäller för kvinnor som tävlar på distanser mellan 400 meter och 1 mile.

Med tiden 1.54,98 och nytt världsårsbästa med fem sekunder avslutade hon i sådana fall snyggt på distansen.

– Jag fokuserar inte på det negativa. Om du försöker ställa dig framför mig, hoppar jag över dig. Jag kommer att fortsätta träna och fortsätta springa, säger hon i SVT utan att avslöja om det blir på en annan distans.

Läs mer: Ståhl med dubbla DL-rekord i säsongsöppningen