Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 20:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sent-mal-snuvade-hacken-pa-skrall-i-champions-league/

SPORT

Sent mål snuvade Häcken på skräll i Champions League

Marika Bergman Lundin var nära att ge Häcken ett poäng borta mot PSG. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT

Häcken var nära att skrälla sig till oavgjort borta mot storklubben Paris Saint-Germain i kvalet till Champions League.

Men med bara fyra minuter kvar att spela kom PSG:s segermål.

– Det är ett tufft slut, men vi gör en grym insats, säger Häckens målskytt Marika Bergman Lundin.

TT Text

När det stod klart att förra säsongens semifinalist Paris SG skulle bli Häckens motståndare i den sista omgången före gruppspelet gavs inte laget från Hisingen någon större chans.

Men efter den första matchen är Marika Bergman Lundin positiv inför returen nästa vecka.

– Sett till i dag har vi en bra chans. De är ett bra lag, men det är vi också, säger hon.

Svenskorna åkte till Stade Jean Bouin med favorittrycket stadigt placerat på motståndaren. Och efter 1–2 i det första av två möten är det kvar där.

Innan klockan hunnit ticka upp i fem minuter hade Jennifer Falk fått mota flera skott från PSG-anfallet. Och fler skulle komma.

Knappa kvarten in hittade den nederländska storstjärnan Lieke Martens rätt på svenskbekantingen Ramona Bachmanns hörna och 1–0 var ett faktum.

PSG fortsatte att trycka på för ytterligare ledningsmål och Häcken hade svårt att få till några lägen.

Men ibland räcker det med ett. I den 24:e matchminuten kom Marika Bergman Lundin rusande mot Sarah Bouhaddi i PSG-målet. Med Sakina Karchaoui i hasorna lyckades Bergman Lundin ändå tunnla Bouhaddi till 1–1.

– Jag sätter press på deras felvända back och hon får en liten snedträff, så jag hinner komma fram. Sedan försökte jag bara vänta ut målvakten, men när hon inte gjorde något så sköt jag, berättar hon om målet.

PSG:s tryck minskade inte med tiden, men den damallsvenska tabellfyran lyckades, med både en hel del tur och skicklighet, hålla fransyskorna stången större delen av matchen.

Men med knappt fem minuter kvar gick det inte längre. Ashley Lawrence perfekta inlägg hittade Kadidiatou Dianis panna och ställde Jennifer Falk som inte kunde göra annat än att se på när fransyskorna fick fira 2–1 och seger.

– Jag är stolt över vår insats. Man får en boost av att se att det vi gör funkar. Sedan är det segt att de får in det där målet, säger Marika Bergman Lundin.

Returen spelas på onsdag på Hisingen och för att Häcken ska ta sig vidare krävs seger med två mål eller på straffar. Avancemang skulle betyda ett tillskott i klubbkassan på motsvarande 4,3 miljoner kronor.

Läs mer: Rosengård pressat i nordiska derbyt

Ämnen i artikeln

BK Häcken
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt