Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 07:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/serbien-till-final-i-basket-em/

SPORT

Serbien till final i basket-EM

Foto: Ozan Kose/AFP

Slovenien städade av Spanien i sin semifinal och tog sig till EM-final. Vem de ställs mot där? Serbien. De vann sin semifinal – efter viss möda – mot Ryssland med 87–79.

TT Text

Efter en jämn första period ryckte sedan Serbien ifrån in till halvtidsvilan och ledde med fjorton poäng.

Men ett nytänt Ryssland – med Aleksej Sjved som stor poängmakare – vägrade att ge upp hoppet om den aktningsvärda finalbiljetten och pressade serberna och hade in till sista perioden knappa fem poäng upp. Väl där fortsatte Ryssland att ösa på. Avståndet till Serbien krympte som lägst till två poäng. Då kom Serbien in i en andra andning och växlade upp ett snäpp och kunde hålla ifrån och ta sig till finalen som spelas på söndagen.

Ämnen i artikeln

Basket

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt