Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 07:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/shiffrin-utanfor-pallen-igen-stuhec-vann/

SPORT

Shiffrin utanför pallen igen – Stuhec vann

Ilka Stuhec.
Foto: Tiziana Fabi/AFP

Slovenskan Ilka Stuhec var i en klass för sig när hon tog hem lördagens störtloppstävling, den andra på lika många dagar, i italienska Cortina d'Ampezzo.

Mikaela Shiffrin, på jakt efter sin 83:e världscupseger, blev sjua.

TT Text

När fredagens segrare, hemmaåkaren Sofia Goggia, körde ur var det ingen som kunde hota Ilka Stuhec, som vann med 26 hundradelars marginal ner till tvåan Kajsa Vickhoff Lie, Norge.

Kampen om tredjeplatsen blev desto tätare. Elena Curtoni, Italien, drog till slut det längsta strået, men det var på håret. På delad fjärde plats placerade sig Lara Gut-Behrami, Schweiz, och Ragnhild Mowinckel, Norge – endast en hundradel bakom italienskan.

Schweiziskan Priska Nufer saknade ynka tre hundradelar till pallen och bakom henne, ytterligare två hundradelar långsammare, fick Mikaela Shiffrin precis som på fredagen nöja sig med en placering strax bakom de främsta, som sjua.

Amerikanskan står kvar på 82 världscupsegrar, lika många som landsmaninnan Lindsey Vonn. Ingemar Stenmarks rekord, som har stått sig i 34 år, ligger på 86 segrar.

Damernas världscuphelg i Cortina avslutas på söndagen, med super-G.

Ämnen i artikeln

Alpint

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt