Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-07 22:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/shl-sasongen-startar-19-september/

Sport

SHL-säsongen startar 19 september

Luleå mot Färjestad – en av premiärmatcherna i SHL i höst.
Luleå mot Färjestad – en av premiärmatcherna i SHL i höst. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Årets säsong fick avslutas i förtid och SM-slutspelet ställdes in utan att en svensk mästare kunde koras. Men nu ser SHL framåt och har presenterat när nästa säsong ska inledas.

TT Text

Den 19 september – om ett halvår – är det tänkt att pucken ska släppas i den högsta manliga ishockeyserien, uppger C More, som har sändningsrättigheterna.

I premiären möter seriesegraren Luleå, som inte fick SM-guldet efter det omstridda beslutet, Färjestad, som kom tvåa i grundserien.

Beskedet att inte utse någon svensk mästare och att ”frysa” serierna till nästa år utan att genomföra kvalspel upp och ner i seriesystemet medför att Leksand och Oskarshamn blir kvar i SHL även kommande säsong.

Premiäromgången ser ut så här: Luleå– Färjestad, Leksand–Skellefteå, Örebro–Djurgården, Brynäs–Malmö, Rögle–Linköping, Växjö–Oskarshamn, Frölunda–HV71.

Läs mer: 

Omedelbart värvningsstopp för SHL-klubbarna

Modo överklagar till Riksidrottsnämnden 

Idrottens coronakostnad: 500 miljoner – ishockeyn största förloraren