Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 18:53 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/sjostrom-utmanas-i-kampen-om-miljonpotten/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Sjöström utmanas i kampen om miljonpotten

Sarah Sjöström leder världscupen inför de två avslutande tävlingarna, i Tokyo och Singapore. Men avståndet ned till jagande ungerskan Katinka Hosszu har minskat.
Sarah Sjöström leder världscupen inför de två avslutande tävlingarna, i Tokyo och Singapore. Men avståndet ned till jagande ungerskan Katinka Hosszu har minskat. Foto: imago sport

Sarah Sjöströms ledning i den totala världscupen har krympt.

Inför den näst sista deltävlingen, som avgörs i Tokyo med start på fredag, är hon bara 15 poäng före den ungerska stjärnan Katinka Hosszu.

– I år kommer det att bli en kamp hela vägen, säger Sarah Sjöström.

För ett år sedan var världscupen i simning Sarah Sjöströms show.

Efter att ha slagit det ena världsrekordet efter det andra under de första deltävlingarna var det inget snack om saken. Ingen kunde stoppa den svenska simstjärnan från att för första gången vinna den totala världscupen.

I år ser det ut att bli betydligt tuffare för den svenska simstjärnan att simma hem miljonpotten. 

Inte helt oväntat är det den ungerska simstjärnan Katinka Hosszu som utmanar Sarah Sjöström.

För en vecka sedan var Sarah Sjöströms ledning 42 poäng. Nu har den minskat till 15 poäng. 

Detta efter att Katinka Hosszu förra helgen gjort en riktigt bra tävling i Peking, samtidigt som Sarah Sjöström för ovanlighetens skull ”bara” vann två grenar och inte de maximala tre som får räknas.

– Dessutom fick jag inte några Fina-poäng (tilldelas de tre simmarna som är närmast sina grenars världsrekord) i Peking samtidigt som Katinka fick högsta poängen, säger hon.

Nu är både Sarah Sjöström, som har 237 poäng, och Katinka Hosszu, som har 222 poäng, på plats i Tokyo.

– Det är klart att man kan säga att pressen har ökat. Men jag försöker tänka att jag ska skita i poängen och bara gå ut och ha kul och simma så snabbt som möjligt.

– Jag vet att jag har bra simningar i mig. Jag har simmat väldigt bra på träningarna, men det har varit lite trögare att få ut det på tävling. Förhoppningsvis släpper det här i Tokyo. 

Efter tävlingarna i Peking fortsätter simmarna till Singapore där årets upplaga av världscupen avgörs torsdag till och med lördag i nästa vecka.

Segraren i den totala världscupen vinner cirka 1,4 miljoner kronor.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.