Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Sjöström utmanas på nya drottningdistansen

Sarah Sjöström slog till med årets näst snabbaste tid på 200 meter frisim i Marseille.
Sarah Sjöström slog till med årets näst snabbaste tid på 200 meter frisim i Marseille. Foto: Maja Suslin/TT

I Sydney slog Emma McKeon och Bronte Barratt till med snabba tider på 200 meter frisim.

I en annan världsdel, och några timmar senare, svarade Sarah Sjöström genom att simma sitt snabbaste lopp på distansen i år.

200 meter frisim är den nya drottningdistansen och sommarens OS-final i Rio kommer att bli en riktig höjdare. På söndagsmorgonen svensk tid gjorde de två australiensiska simmarna Emma McKeon och Bronte Barratt klart att de tänker blanda sig i medaljstriden.

I samband med stora tävlingar i Sydney slog Emma McKeon till med ett nytt personligt rekord när hon simmade i mål som segrare med tiden 1.55,53.

Tvåa kom Bonte Barratt med tiden 1.55,95.

Med de tiderna tog Emma och Bonte steget upp på andra respektive tredje plats på världsårsbästarankningen bakom amerikanskan Katie Ledecky som är guldgavorit i Rio.

Emma McKeon och Bronte Barratt puttade därmed ner Sarah Sjöström till fjärde plats, men det är en placering som den svenska simstjärnan inte är speciellt förtjust i. På söndagskvällen såg hon därför till att ta tillbaka sin andra plats på världsårsbästarankningen när hon simmade sitt sista lopp under tävlingarna i Marseille.

Sara Sjöström vann finalen på 200 meter frisim med tiden 1.55,48.

Under söndagens finalpass i Marseille simmade Sarah Sjöström också finalen på 50 meter frisim. Där fick hon dock se sig slagen av Storbritanniens Francesca Halsall som svarade för en mycket bra simning.

Halsalls segertid 24,23 var den nästa snabbaste tiden i världen i år. Den enda som har simmat snabbare är Sarah Sjöström som slog till med 24.16 i tävlingar i Austin i januari.